Valokiilassa

Ars-Häme ry:n Taidelainaamon Valokiilassa-sarja esittelee kuukausittain yhden kuvataiteilijoistaan sekä yhdistää hyvän teen taiteilijan tapaamiseen. Teetä tarjoilemassa Risto Laakkonen Hyvän teen seurasta.

Yleisön toiveita kuunnellaan.
Yhteistyössä mukana myös Luomu- ja herkkukauppa Inkivääri.

Kukka Pitkänen
5.4.–4.5.2018

Taiteilija tavattavissa työnsä äärellä Hämeenlinnan taidemuseon Viiva-näyttelyssä.

Taidelainaamon Valokiila-näyttelyssä nähdään kuvataiteilija Kukka Pitkäsen teoksia vuosilta 2013-2018. Kuvataiteilijaksi valmistumisensa aikoihin varjot olivat Pitkäsen keskeisimpänä kiinnostuksen kohteena ja usein ihmiset olivat vähintäänkin viitteellisesti osana hänen teoksiaan. Hetkellisyys ja hallitsemattomuus saivat ilmenemismuotoja varjoteosten lisäksi mm. putoavia esineitä ja onnenamuletteja kuvaavissa teossarjoissa. Ajan mittaanihmiset ovat saaneet väistyä teoksista ja nyt Pitkästä kiehtovat aiheina erityisesti juuret ja juurettomuus, valumat, eroosio ja rihmastot.

Tällä hetkellä Pitkänen työskentelee näiden aihepiirien parissa Hämeenlinnan Taidemuseolla Viiva-näyttelyssä, jossa häneltä on esillä prosessuaalinen piirrosinstallaatio. Pitkäsen 9-metrinen lyijykynäpiirros valmistuu näyttelytilassa, ja yleisöllä on mahdollisuus seurata teoksen etenemistä ja keskustella siitä taiteilijan kanssa.

Kukka Pitkänen (s.1989) on valmistunut kuvataiteilijaksi Saimaan ammattikorkeakoulusta vuonna 2013, mistä lähtien hän on asunut ja työskennellyt Hämeenlinnassa. Pitkänen hyödyntää työskentelyssään taidegrafiikan tekniikoita ja piirustusta. Pitkänen on mm. Ars Häme ry:n, Hämeenlinnan taiteilijaseuran, Suomen Taidegraafikoiden liiton, Paperihuone ry:n ja Suomen Puupiirtäjien Seuran jäsen. Hän on osallistunut viime vuosien aikana useisiin yhteis- ja ryhmänäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Yksityisnäyttelyitä hänellä on ollut tähän mennessä Hämeenlinnassa, Lahdessa ja Helsingissä.

Lisätietoja:
www.kukkapitkanen.com